C3 meld zich aan kop na overtuigende zege op Elburg

Het veldseizoen is al een paar weken onderweg en zo ook de C3. Dit team bestaat uit bijna de gehele D1 van vorig jaar, aangevuld met Derk en Faith. Celine en Tess trainen en coachen dit team en Bas en Wiggert zijn de ad interim coaches voor de momenten dat de dames zelf een wedstrijd moeten spelen.

De eerst wedstrijd ging nog verloren tegen Oranje Zwart C1, maar het spel bood wel perspectief. Het was even wennen aan de hogere korf en het wisselen van vak om de 2 punten. De 2e wedstrijd  tegen Hellas C1 werd thuis met verzorgd spel zeer netjes gewonnen. Afgelopen zaterdag wedstrijd nummer 3, uit bij koploper en het altijd lastige Elburg. Een wedstrijd waar we zouden zien waar de C3 nu daadwerkelijk toe in staat zou zijn. Met Bas en Wiggert als de dirigenten aan de lijn, begon de wedstrijd om klokslag 10 uur.

Het was Elburg die met vertrouwen aan de wedstrijd begon en meteen op zoek ging naar de openingstreffer. Verdedigend stond het goed, iets wat bij de C3 er goed is ingeslepen de afgelopen jaren. Elburg moest het dus van afstand proberen, maar dat was duidelijk niet hun sterkste wapen. Gezegd dat de C3 een paar keer goed wegkwam, doordat de bal een paar keer uit de korf sprong. Aanvallend werd er geduldig naar kansen geloerd. Af en toe wat onzorgvuldig, maar zeker gevarieerd. Het was dan ook na ongeveer 10 minuten dat Valentijn met een leep balletje Carmen vrij zette onder de korf, om zo de 0-1 op het scorebord te zetten. Niet veel later stond de zelfde Carmen op een metertje of 5 zo vrij en kwam tot de conclusie dat ze niet verdedigd stond en besloot te schieten. Plof, 0-2.

Zo werd er voor de eerste keer gewisseld. Verdedigend is het een genot om te zien hoe de tegenstander geen ruimte gegeven werd. Aanvallend ging het ook zeer goed. De bal ging van hand tot hand rond, soms wel 3 keer een rondje om de paal, wachtend op dat ene momentje om af te drukken. Het was dan ook Roos die na langdurig bal bezit, verrassend afvuurde en de 0-3 liet aantekenen. De C3 had de wedstrijd volledig onder controle en gingen met deze stand dan ook rusten.

De 2e helft schoot Elburg uit het start blok. Ze wisten in korte tijd nu wel 2 keer de korf te vinden en brachten de spanning terug. Na de 2e van Elburg, was het Valentijn die vrijwel meteen de 4e van Exakwa liet noteren. 2-4. Mocht Elburg gedacht hebben de wedstrijd weer wedstrijd te hebben gemaakt, hield Exakwa simpel stand en behield het de controle. Er werd de 2e helft op alle fronten goed gespeeld. Met een beetje meer geluk, had de uitslag iets groter kunnen uitvallen, maar de tegenstander werd ook geen kans gegund en zo werden de punten mee naar Lelystad genomen.

Een verdiende overwinning, met als resultaat dat deze competitie weer geheel open is.

Komende zaterdag komt hetzelfde Elburg naar Lelystad, zij zullen zich willen revancheren.

Maar als de C3 deze lijn weet door te trekken, moeten we nog maar eens zien waar dit toe gaat leiden.

Ik ben van mening dat we afgelopen weekend, een van de beste wedstrijden hebben gezien van deze pupillen. Het plezier spatte er van af, de gedrevenheid (ook met nog een paar minuten op de klok) om de tegenstander het zwijgen op te leggen en de wil om met goed korfbal een wedstrijd te spelen, is een genot om te zien.

De supporter

Agenda
  
 
Zaterdag 16 maart
Feest jeugd 
 
Zaterdag 13 april
Evt. Oefenwedstrijden
 
22, 23 en 24 mei
Schoolkorfbaltoernooi