Verslag Trainersbijeenkomst 14-9-2020

De afgelopen periode is de TC onder andere bezig geweest met het finetunen van de teams, de trainingstijden en het vinden van passende begeleiding voor onze trainers.

Op maandag avond 14 september jongstleden namen zo’n 25 trainers / mentoren deel aan de vanuit de KNKV beschikbaar gestelde clinic ‘’The Basics’’. Opleider Jasper Keijzer werd ingevlogen om de trainers te voorzien van passende trainingsvormen, scherpe vraagstelling en inspiratie.

 

Jasper nam onze deelnemers al vlot mee richting het veld alwaar zij aan de slag gingen met vormen die qua methodische opbouw, uitdaging en effectiviteit zeer passend waren. We vonden het erg prettig en opvallend om te zien dat alle praktijkdeelnemers geactiveerd werden om niet alleen (zeer actief) in beweging te blijven, maar ook middels een opmerking of simpele aanpassing geprikkeld werden om andere oplossingen te vinden voor een ontstaand spelprobleem.

 

De oefenstof -overeenkomstig de 4 korfbalacties- sloot naadloos aan bij de methodiek vanuit Spelenderwijs Verbeteren waar onze trainers uit kunnen putten richting training en wedstrijd.

 

Tijdens de evaluatie werd ruimte gevonden voor verdieping, discussie en vragen.

 

Via deze weg wil ik namens de TC alle aanwezige trainers, mentoren en spelers bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Hopelijk is deze clinic een opmaat richting een omgeving waarbij we van elkaar blijven leren zodat onze spelers optimaal kunnen genieten en profiteren van een veilige en succesvolle korfbaltijd bij onze vereniging.

 Speciale dank naar Jasper Keijzer voor zijn expertise en inspiratie. We hebben genoten van en geleerd tijdens de clinic.

 

Met sportieve groet,

 

namens de TC Exakwa, bestaande uit Keetie, Maaike, Taylor, Alrik, Alex en Martin, Micha.

 

 

 

Na een periode waarin teams al voor de vakantie in nieuwe samenstellingen hebben getraind en waarin voor sommige teams selecties hebben plaatsgevonden en oefenwedstrijden zijn gespeeld, kunnen we nu EINDELIJK weer van start met de competitie.

Met het naderen van de eerste competitiewedstrijd kwam de TC nog voor een aantal uitdagingen te staan. Door zeer late opzeggingen van meerdere spelers moest er flink geschoven worden in de teams. Uiteindelijk heeft dit zelfs geresulteerd tot de terugtrekking van de B5 uit de competitie. De spelers zijn zo goed mogelijk allemaal in een ander team geplaatst en we zijn blij met het begrip en de medewerking van alle betrokkenen!

Helaas werden we afgelopen week nog geconfronteerd met opzeggingen in de C-geleding. Omdat het zo kort op de start van de competitie is, zijn in de C-teams vooralsnog geen kinderen verschoven en starten de teams zoals ze afgelopen weken getraind hebben, met op sommige plekken invallers uit andere teams. De TC geledingscoördinatoren van de C zullen in overleg met trainers, ouders en spelers kijken of er toch nog een oplossing is door kinderen te verplaatsen naar teams waar nu krapte is ontstaan.

Zaterdag 5 september gaan we dus weer echt wedstrijden spelen. We willen voor de volledigheid nog jullie aandacht vragen voor het opvolgen van de corona-maatregelen bij de club. En houd je ook aan de maatregelen bij andere clubs waar je gaat spelen.

We wensen jullie allemaal veel plezier en succes!

De TC

Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees de teamindelingen hier

Agenda
  
Bekijk onze Jaaragenda hier