Hoe dromen werkelijkheid worden

We (Quinten en Jorn) gaan even terug naar mei 2018. We hebben een prima seizoen gehad met Exakwa C1. In de 2e klasse waren we oppermachtig en verloren 1 wedstrijd. In het nieuwe seizoen zou Exakwa C1 naar de 1e klasse gaan. Voor ons als trainer kwam natuurlijk de vraag wat wij gingen doen. We besloten de uitdaging aan te gaan. Met 5 spelers uit de C2 en/of C3 en 5 oud C1  spelers zouden we het nieuwe seizoen starten. Onderling hadden we al wel een beetje hardop zitten dromen. Een NK halen zou natuurlijk heel tof zijn. Maar eerst afwachten hoe alles zou gaan. Na 4 weken was duidelijk dat we, in iedergeval op het veld, mee konden. Daar werd voor het eerst de C1 meegenomen in onze droom. Voor veel van de C1 een ver van het bed verhaal. Maar de eerste prikkeling was wel gegeven. Naarmate het seizoen vorderde en we steeds meer gingen winnen kwam ook meer en meer het besef van wat er mogelijk was. Na een kampioenschap op het veld, en 10 gewonnen wedstrijden in de zaal, stond nu directe concurrent Dindoa C1 op het programma. Thuis wonnen we met 9-6 van de ploeg uit Ermelo. Maar de cijfers logen niet. Exakwa C1 scoorde 175 keer tegenover 66 tegengoals.  Dindoa scoorde 180 keer en moest 62 keer een goal incasseren. Ondanks dat we een keer wonnen van Dindoa waren ze in andere wedstrijden scherper geweest dan wij. Bij winst gaat Exakwa zich opmaken voor het kampioenschap en het NK, een gelijkspel zou ook in ons voordeel zijn. Bij een verlies zou het spannend worden (we mogen dan niet met meer dan 3 verschil verliezen). Afijn, we hadden een mooie uitdaging. Een week voor de wedstrijd besloten we samen de film van de 1e wedstrijd te kijken. Onder het genot van de beste sportmaaltijd (lees patat) werd er een poging gedaan onze tegenstander te analyseren. 

Zaterdag 9 maart 2019  D-day 2.0. De spanning was voelbaar in de ploeg. Strakke koppies druppelen de koploper binnen. De een super vrolijk en druk, de ander rustig en stil. We vertrekken een keer optijd en zijn dan ook vroeg in de zaal in Ermelo. Dindoa C1 heeft wat versterking aangetrokken vanuit de B (wat natuurlijk logisch is met zo een belangrijke wedstrijd). Wij hebben getwijfeld, maar besloten van eigen kracht uit te gaan. Het begin is voor Exakwa. 3 schoten leveren 2 goals op. We zijn scherp, sterker en beter ook. Verdedigend wat foutjes maar die worden nog niet gemaakt door Dindoa. Bij 4-1 kantelt de wedstrijd volledig. Exakwa heeft de focus niet meer en Dindoa C1 komt stukje bij beetje bij. Vlak voor rust is het Dindoa die erop en erover gaat. 6-4 achter met rust. 

Oei, dit was niet wat we hadden gehoopt en gedacht. We spraken met elkaar wat nieuwe dingen af. Wat ging er goed, maar vooral wat deed dindoa om ons te ontregelen. Ons plan werd iets anders maar het resultaat moest hetzelfde zijn, winnen!

Er kwam beleving in het spel, betere kansen en vooral een sterkere verdediging. De 6-4 werd al in de eerste aanval 6-5. Daarna ging het snel. Exakwa kwam gelijk, en ging er overheen. 6-9 in het voordeel van de geel-zwarte. Het publiek van Exakwa (en dat waren er veel), ging achter de ploeg staan. Casper begon als wissel maar had de hele wedstrijd een belangrijk aandeel. Hij heeft de training van dinsdag toch meegenomen. Dinsdag heeft juichen centraal gestaan. In het hoofd komen bij je tegenstander, laten zien en voelen dat je beter bent. Dat ging in die tweede helft heel goed. Diezelfde Casper kreeg na 5 minuten in de tweede helft een nog grotere uitdaging (letterlijk en figuurlijk). De eerste B speler werd ingezet en kwam tegen Casper te staan. Het verschil? In lengte minimaal 40 centimeter in het voordeel van Dindoa. Belangrijke acties, 4-1 in het voordeel van Casper. 
Het mogen duidelijk zijn. We gaven de voorsprong niet meer weg. De scheids floot af bij 9-12. Een terechte overwinning. We staan op het punt om ons te plaatsen voor het district NK. 

Zaterdag kunnen we definitief het kampioenschap binnen halen. We spelen thuis tegen Telstar om 14.00 uur. 
Wil jij het NK ook niet missen? 6 april is de dag (zet het in de agenda).

 

Agenda
  
Donderdag 14 november
 
Zaterdag 23 november
Start zaal competitie
 
Woensdag 27 november