Inmiddels is de Grote Clubactie van start gegaan en een paar kinderen hebben zelfs al hun volle boekjes ingeleverd, geweldig
Het is de hele week mooi weer dus een goede gelegenheid om de mensen in je straat een bezoekje te brengen.
Is je boekje vol en wil nog je nog een boekje, je kunt dit vragen een de barmedewerker in de kantine.

Op onze website zal deze info onder kopje leden info ook te vinden zijn.

Wil je de Exakwa sokken bestellen via de website of in de kantine?
Maat 31-35 en maat 39-41 zijn helaas pas weer vanaf 26 oktober leverbaar.
Zodra we ze binnen hebben laten wij het direct weten!

Afgelopen vrijdag zijn Bas Kikkers en Nikki Ronda in het huwelijksbootje gestapt!


Van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie heel veel geluk toe!

Brengt ons gelijk in de gelegenheid om Nikki te bedanken voor haar werkzaamheden in de Technische Commissie (TC).
Aangezien zij op het einde van haar zwangerschap is heeft zij het stokje overgedragen aan Jurrien Wapstra. Jurrien veel succes!

Deze keer is het op ons veld! Meld je snel aan op www.korfbalstars.nl

Met ingang van dit seizoen stopt Rein IJssennagger met zijn activiteiten als scheidsrechter coördinator bij onze vereniging. Rein heeft een indrukwekkende periode achter de rug waarin hij onze vereniging een bijzonder waardevolle bijdrage heeft geleverd door als scheidsrechter coördinator onze vereniging vele jaren langs alle spelregelwijzigingen te loodsen en de competitiewedstrijden van arbitrage te voorzien. Hij heeft scheidsrechters begeleid en met de collega verenigingen afspraken gemaakt over de onderlinge verdeling van te fluiten wedstrijden. Ook als scheidsrechter kennen vele jeugdleden en hun even oude tegenstanders hem. Altijd met waardering. En natuurlijk kent iedereen hem als zaal commissaris in onze sporthal  de Koploper.

Rein is natuurlijk niet weg. Hij doet gewoon een stapje terug. We zullen hem en Marijke nog vele jaren op het veld en in de zaal tegenkomen. Maar wanneer je na zoveel jaren stopt met een zo belangrijke taak dan moet dat wel even onder de aandacht worden gebracht. Bij deze. Rein dank je wel!

Gelukkig hebben wij ook een vervanger. Dat is Maarten Doeswijk.  Zelf ook al jarenlang scheidsrechter, ouder, en dus nu ook onze scheidsrechter coördinator.
Maarten, veel succes!

Namens het bestuur

 

Zoals in het vorige Zeepraatje al vermeld werd, de Grote Clubactie komt er weer aan!

De actie waarbij we door de verkoop van loten, veel geld voor de vereniging kunnen verdienen en dat geld hebben we hard nodig!


Er is nog steeds die grote wens, kunstgras velden! Een wens die steeds dichterbij komt en naar we hopen in 2020 gerealiseerd zal gaan worden. Dit zal zeker lukken als we met de grote clubactie helemaal los gaan!

Met de grote clubactie kunnen we, als iedereen zich hier vol overgave voor inzet, makkelijk veel geld binnenhalen. Het zou geweldig zijn als ieder lid (jong en oud) minstens 10 loten verkoopt.
De opbrengt hiervan kan dan al snel € 6500,- zijn. De grote clubactie start op zaterdag 15 september!

Volgende week zullen de boekjes hiervoor uitgedeeld gaan worden.

 

Wie zijn de recreanten? Dit zijn ouders zonder korfbalervaring en oud spelers. Een team dat echt voor de gezelligheid speelt. Zij trainen vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur en 1x in een periode spelen zij een toernooi.
Lijkt het je gezellig om een keer mee te doen? Kom dan vrijdagavond naar het veld of mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

We krijgen veel vragen over een Pasavond. Helaas was dat gelijk na de vakantie niet mogelijk vanuit Wondersloffen. Als we de zaal ingaan, eind oktober, zal er een Pasavond georganiseerd worden.
We houden jullie op de hoogte. Heb je nu nieuwe clubkleding nodig, pas dit dan even van je teamgenootjes. Kom je echt niet uit de maat, mail dan naar Wendy.

Om onze entree toegankelijker en daardoor gastvrijer te maken hebben we dankzij de medewerking van de IJsclub een rijwielstalling kunnen maken op hun terrein. Vanaf deze week wordt aan iedereen die per fiets of scooter komt, gevraagd gebruik te maken van deze stalling.
Heb je ideeën of wensen ter verbetering van de stalling, laat het ons dan weten, misschien kunnen we aanpassen.

Eind april is er een afspraak geweest met de gemeente over het kunstgras. In het overleg hebben wij toelichting gegeven op het hele plan, vier kunstgrasvelden en twee kleedkamers erbij inclusief een financiële onderbouwing.

We hebben het volgende besproken:

• De te bouwen kleedkamers komen volledig voor rekening van de vereniging, omdat Exakwa al eigenaar is van de kleedkamers en de kantine.
• Voor de aanleg van de kunstgrasvelden is het gebruikelijk dat de gemeente 75% van de kosten draagt en wij de overige 25 %.
• Het advies van zowel het Sportbedrijf als de gemeente is om de parkeerplannen integraal in op te nemen.
 
Het hele plan wordt op onderdelen bijgesteld en op korte termijn officieel aangeboden aan het college van B&W. In juni, als de nieuwe wethouder is benoemd. Belangrijk voor ons wordt om helder aan te geven waarom wij vinden dat het kunstgras er moet komen en dat we de juiste argumenten formuleren zodat de gemeente een goede afweging kan maken. De gemeente geeft mee dat het ook goed is om ook in het plan aan te geven wat de vereniging betekent/kan betekenen voor de lokale bevolking van Lelystad.
 
Exakwa gaat nu haar best doen om haar plannen breder gedragen te laten worden binnen de plaatselijke politiek (en daarbuiten) en ze gaat wegen zoeken om geld voor het hele project te genereren. Binnen de projectgroep zijn daar al tal van ideeën over.

Agenda
 
Woensdag 10 oktober