Het seizoen loopt ten einde, misschien heb je ook al geen wedstrijd meer a.s. zaterdag. Overleg met je trainer/coach of jullie doorgaan met trainen de aankomende weken.

Eind april is er een afspraak geweest met de gemeente over het kunstgras. In het overleg hebben wij toelichting gegeven op het hele plan, vier kunstgrasvelden en twee kleedkamers erbij inclusief een financiële onderbouwing.

We hebben het volgende besproken:

• De te bouwen kleedkamers komen volledig voor rekening van de vereniging, omdat Exakwa al eigenaar is van de kleedkamers en de kantine.
• Voor de aanleg van de kunstgrasvelden is het gebruikelijk dat de gemeente 75% van de kosten draagt en wij de overige 25 %.
• Het advies van zowel het Sportbedrijf als de gemeente is om de parkeerplannen integraal in op te nemen.
 
Het hele plan wordt op onderdelen bijgesteld en op korte termijn officieel aangeboden aan het college van B&W. In juni, als de nieuwe wethouder is benoemd. Belangrijk voor ons wordt om helder aan te geven waarom wij vinden dat het kunstgras er moet komen en dat we de juiste argumenten formuleren zodat de gemeente een goede afweging kan maken. De gemeente geeft mee dat het ook goed is om ook in het plan aan te geven wat de vereniging betekent/kan betekenen voor de lokale bevolking van Lelystad.
 
Exakwa gaat nu haar best doen om haar plannen breder gedragen te laten worden binnen de plaatselijke politiek (en daarbuiten) en ze gaat wegen zoeken om geld voor het hele project te genereren. Binnen de projectgroep zijn daar al tal van ideeën over.

 

 

Ben je kampioen geworden dit veldseizoen? Dan nodigen we jou graag uit om op zaterdag 16 juni om 16 uur naar het veld te komen!

Jullie worden dan allemaal gehuldigd!

Zaterdag 16 juni voor de kampioenenparade om 15.30 uur bieden we de mogelijkheid om de wedstrijdshirts te passen voor volgend seizoen. Wij kunnen de shirts dan op tijd bestellen zodat elk team in september weer kan spelen. Vanaf 15.30 uur ben je welkom in de kantine. Lukt het je niet om te komen passen dan krijg je dezelfde maat shirt als dit seizoen.

Moest je de wedstrijdshirts als laatste wassen dit seizoen dan kun je de tas a.s. dinsdag of donderdagavond in de kantine neerleggen.

Zondag 2 september wordt er een startdag georganiseerd!  De startdag staat in het teken van kennismaken met nieuwe teamgenoten, samen trainen en vooral onderlinge oefenwedstrijden spelen. Alle teams, behalve de C1, B1 en de A1 worden op deze dag verwacht! Voor de B1 En C1 wordt er op deze dag een oefenwedstrijd georganiseerd met een andere vereniging. Of dat uit of thuis is hoor je tegen die tijd van ons.

Zaterdag 25 augustus en zaterdag 1 september zijn er voor de selectie en de A1 oefenwedstrijden.

Zet deze datum dus in je agenda!

Wat een geweldige middag hebben we gehad!

Met 59 koppels die deelnamen is de uitslag als volgt: 

1ste prijs: Tim en Gijs
2de prijs:  Wilco en Daniel en 
3de prijs:  Michelle en Gerdie.

Bij de kinderen ging de 1ste prijs naar Jente en Christiaan (Evi)! Gefeliciteerd!

Danica en Manon dank jullie wel voor de geweldige organisatie!Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert Exakwa weer het jaarlijkse familietoernooi. Sinds een aantal jaar draagt dit toernooi de naam van één van de oprichters van de vereniging.

Wat is het familietoernooi?

Dit is een toernooi wat elk jaar aan het einde van het seizoen, puur voor de gezelligheid en het plezier wordt gehouden. Iedereen kan voor dit toernooi zelf een team samenstellen, waarbij het het leukst is als je dit doet met enthousiaste familieleden en vrienden Een team moet bestaat uit minimaal 8 spelers, waarbij het aan te raden is om meer spelers te hebben zodat er door gewisseld kan worden. Spelers kunnen zijn: korfballers, ex-korfballers, niet-korfballers, jong, oud, fit, iets minder fit, groot, klein, enz. …… Wel is het de bedoeling dat er minimaal 4 heren en 4 dames in een team zitten.
Sinds vorig jaar hanteren we de regel dat er bij de wedstrijden minimaal 4 “volwassenen” in het veld moeten staan.
Wedstrijden worden gespeeld volgens de korfbalregels vanaf de C-jeugd, dus er wordt gewisseld om de 2 doelpunten en gespeeld op hoge (3,5 meter) palen.
De duur van een wedstrijd zal waarschijnlijk 2x 10 minuten zijn.
Wedstrijden worden gefloten door mensen van de deelnemende teams. Deze scheidsrechter moet minimaal 16 jaar oud zijn en moet de korfbalregels “kennen”.

Van hoe laat tot hoe laat is het toernooi? Dit hangt (evenals het aantal wedstrijden) af van het aantal aanmeldingen. Op basis daarvan wordt er een schema opgesteld dat begint in een poulefase. Aan het eind worden er finale wedstrijden gespeeld om wel een winnaar van het toernooi te hebben.

Hoe en waar geef je je op Geef je team liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk 7 juni op. Vul het bijgaande formulier zo compleet mogelijk in enDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.naar

Wat kost het toernooi? Als team betaal je samen 25 Euro om mee te doen. Je betaald deze kosten op de dag zelf en krijgt dan vlaai voor jouw team plus 10 consumptiebonnen voor koffie/thee.

Te winnen prijzen Buiten een prijs voor de nummers 1 en 2 van het toernooi is er dit jaar nog een prijs. Terug van weg geweest is de prijs voor het team met de mooiste/leukste outfit.
Ook is er een sportiviteitsprijs te winnen.

 

Heb je er al eens over nagedacht om (weer) te gaan korfballen? Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een enthousiast korfbal-team? Grijp dan je nu kans en meld je aan als speelster van onze Senioren 4!
Door verloop in het team zijn we op zoek naar speelsters die het team volgend seizoen weer compleet maken, zodat er ook dan op het veld en in de zaal weer heerlijke wedstrijden gespeeld kunnen worden. Wil je aanmelden, een keer meetrainen of heb je vragen? Neem dan contact op met Sander Polman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan onze vereniging? Dan is dit je kans. We zoeken nm. iemand voor het Wedstrijdsecretariaat voor onze  E en F jeugd. Wat houdt deze functie in:

  • 3x per jaar het westrijdschema maken in Excel
  • indien nodig invallers regelen
  • indien nodig wedstrijden verzetten
  • het rijschema maken in overleg met de andere wedstrijdsecretariaten
  • contact onderhouden met de Technische commissie.

Lijkt deze functie je interessant en wil je meer weten, bel/mail dan met de vrijwilligerscoördinatoren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.( tel: 230837) en/of Lydianne Vermeulen ( tel: 255679), of neem even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onze huidige wedstrijdsecretaris.

Voor ons schoolkorfbaltoernooi in mei zijn wij op zoek naar een Coördinator materiaal.

Wat houdt deze functie in: De zondag voor het toernooi worden alle speelvelden uitgelegd. Jij onderhoudt daarvoor het contact met het Sportbedrijf om de geleende palen en korven op zondag op het veld te krijgen. Je regelt en 'stuurt' andere leden aan om je op de zondag te helpen opbouwen en uiteraard weer afbreken op donderdag na het toernooi. Verder zorg jij ervoor dat alle lijnen uitgelegd worden. Dit alles in samenspraak met de SKT commissie, zij zullen je wegwijs maken in deze functie. Heb je nog vragen of lijkt het je leuk om dit voor de vereniging verzorgen, stuur dan even een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben jij een korfballiefhebber en wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en evenementen? Of ben je op zoek naar het wedstrijdprogramma of laatste uitslagen en standen van je favoriete clubs en team(s)? Met behulp van deze officiële KNKV-app is dit nu allemaal mogelijk! Je kunt je eigen favoriete Exakwa teams vastleggen en snel informatie raadplegen. Lees verder
Heb je een vraag hierover, of over Sportlink dan kun je deze stellen aan onze expert van de vereniging, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda
 
Zaterdag 16 juni
 
Zondag 2 september
Startdag 10.30 uur