Om het seizoen en ons 50 jarig jubileumjaar feestelijk te beginnen, organiseren we een Openingsdag op zondag 30 augustus!

Voor het ochtend programma nodigen we de F, E en D kinderen uit. Wat gaan we doen?

Van 9:30 uur – 12:00                                      F, E en D jeugd


We beginnen de dag met een gezamenlijke warming up. Je ouders mogen gezellig meedoen. Daarna gaan de kinderen naar de velden. Wat we gaan doen is nog een verrassing!

I.v.m. de Corona maatregelen mogen we met maximaal 250 personen op ons veld zijn. Daarom willen we dat de kinderen zich van te voren op geven, zodat we weten hoeveel kinderen en wie er op het veld zijn.

Wil je ook mee als ouder geef je dan ook op via het volgende formulier: De kinderen moeten hier ook aangemeld worden: aanmelden voor de dag, klik dan hierop.
We checken je aanmelding bij binnenkomst. 

Er staan verschillende kraampjes op het veld. We verkopen daar 50 jaar Exakwa merchandise producten, zoals bidons, paraplu’s, auto vaantjes en sjaals. Daarnaast kun je ook een Limited Edition jubileumshirt passen en bestellen.
Een kraam met onze clubkleding is er ook, zodat je een trainingspak, rokje, broekje etc kunt passen en dat daarna kunt bestellen op onze website. Binnen een week zul je dan je nieuwe kleding thuis bezorgd krijgen.

 

Van 13:00 tot 16:00                                        C,B, A , Senioren 1 en 2, 3 en 4 

Om 13:00 uur beginnen we met het Mixtoernooi! Alle geledingen spelen gemixt in een team. Gezellig samen met elkaar! We beginnen met een goede warming up en gaan daarna van start.

Hier geldt hetzelfde, maximaal 250 personen op het veld. We vragen daarom om je op te geven voor dit event. Met alle senioren, A,B en C kinderen komen we al uit op 175 personen. We vragen daarom aan de ouders en andere supporters om even geduld te hebben. We kijken n.a.v. het aantal aanmeldingen hoeveel ouders, opa’s en oma’s dan nog het veld op kunnen om tot die 250 personen te komen. Dus voor die groep komt het aanmelden pas rond 23 augustus. We sturen dan een link in de nieuwsbrief waar je je kunt opgeven.

Geef je hier op voor het mixtoernooi als C, B, A, senioren 1, 2, 3 en 4 lid

We verwachtten dat iedereen op eigen verantwoordelijkheid zich aan de regels houdt. Heb je klachten, blijf je thuis. Je zorgt voor een goede hygiëne en je houdt1,5 meter afstand van anderen. 

Uiteraard zien we graag alle teams deze dag!!!

Voor nu een fijne vakantie!!

 

 

Wil jij ook een Limited Edition  jubileumshirt bestellen?

Dat kan via voorinschrijving. Bestel je shirt hier.

 

Geen idee welke maat je moet bestellen? Zondag 30 augustus kun je het shirt ook passen op de Openingsdag. 

 

    

 

Mijn naam is Dave van Zonderen en voor het seizoen 2020 / 2021 mag ik de selectie van Exakwa begeleiden.
Ik zie Exakwa als een vereniging vol ambitie met een talentvolle spelersgroep. Mijn doel is om een stap vooruit te zetten, dat wil zeggen promoveren naar de eerste klasse.

Ik ben 45 jaar, ben getrouwd en heb twee kinderen, Kayleigh (16) en Dani (11) die spelen bij KV Furore. Ik woon in Krommenie en in het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Akzonobel.

Mijn korfbal roots liggen bij de jeugd van Victoria in Amsterdam waar ik samen met Wendy (mijn tweelingzus) tot en met het eerste gespeeld heb. Op 19 jarige leeftijd ben ik naar Swift gegaan waar ik eerste klasse speelde, daar heb ik een lange periode gespeeld. De laatste stap was KV Furore en daar heb ik uiteindelijk mijn laatste wedstrijd vier jaar geleden mogen spelen.

Op trainers en coachvlak ben ik begonnen bij Hoger Op in de vierde klasse. Na drie jaar besloot ik terug te keren maar dan als coach bij Swift in de eerste klasse. De afgelopen drie jaar heb ik de selectie mogen doen bij KV Furore uitkomend in de tweede klasse. 

Wie mij kent, ziet mij als humorvol, een echte verbinder met doorzettingsvermogen en enthousiasme. Die laatste twee eigenschappen verwacht ik ook van een spelersgroep.
 
Voor de rest heb ik er heel veel zin in en kijk uit naar de start van het seizoen. Mocht je meer willen weten je ziet me vast wel een keer langs de lijn, of aan de bar!

Tot snel,
Dave van Zonderen 

De teamindeling voor het komende seizoen bevindt zich in de afrondende fase, eind deze week maken we de teamindelingen bekend. Zoals jullie wellicht begrijpen was het fikse klus en door de huidige Corona crisis niet perse gemakkelijker dan de voorgaande jaren.
Op naar de volgende stap, want al onze spelers verdienen natuurlijk enthousiaste begeleiding welke we via deze inventarisatie willen bewerkstelligen. Graag vertellen we vooraf eerst even kort wat het streven vanuit de TC is. Lees verder

Beste leden,

 

Wij willen jullie graag informeren over de laatste stand van zaken rondom de coronacrisis en het effect daarvan op de korfbalcompetitie en op alle andere voorjaarsactiviteiten waaraan we binnen onze korfbalvereniging zo gewend zijn geraakt de afgelopen jaren. We komen tot een totale stilstand. Wij moeten ons allen daarop instellen. Er is vanuit het Rijk openlijk gecommuniceerd dat tot 1 juni ingrijpende beperkende maatregelen van kracht blijven. Dat heeft grote gevolgen voor het openbare leven, het werk, de school en ons sociale netwerk. Ook het verenigingsleven lijdt hieronder. We vinden het ontzettend spijtig dat hierdoor het kamp en het schoolkorfbal niet door kan gaan. Veel kinderen en volwassenen hadden zich hierop verheugd. We moeten ook beseffen dat dit niet eeuwig gaat duren. De kans is aanwezig dat rond de zomer de ingestelde maatregelen worden versoepeld en misschien zelfs ingetrokken. Maar we zullen het komende seizoen er ook rekening mee moeten houden dat we op een of andere manier toch met blijvende maatregelen en beperkingen geconfronteerd worden. Daar zullen wij allemaal flexibel mee om moeten gaan en moeten dat doen vanuit de overtuiging dat we niet alleen zijn maar dat we binnen onze vereniging hier samen de verantwoordelijkheid voor nemen. Voor elkaar en door elkaar. Bel elkaar op, houd whatsapp contact, ga face-timen. Maar blijf ook in beweging. Help elkaar wanneer iemand geen boodschappen kan doen. Voor wat dit praktisch betekent, de komende maanden en in ieder geval tot 1 juni, vragen wij jullie aandacht op onderstaande informatie. Zodra wij meer informatie hebben, laten wij dit natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Huidig seizoen

Sportvelden en accommodaties. Van het sportbedrijf hebben wij een bericht ontvangen dat wij in ieder geval tot 6 april (en mogelijk langer) geen gebruik mogen maken van de sportaccommodaties. Wij mogen bijvoorbeeld ook de kantine niet gebruiken. Het gehele terrein is afgesloten. Dit betekent dat we ook niet het terrein op mogen om materialen uit te lenen aan leden, zoals we dat ieder jaar wel doen gedurende de vakantieperiode.

Competitie zaal en 2e helft veld. Dat de zaalcompetitie tot een abrupt einde is gekomen, was al eerder duidelijk, maar nu hebben wij van de KNKV het bericht ontvangen dat ook de 2e helft van de veldcompetitie wordt gestaakt. Ook toernooien komen te vervallen. Tot 1 juni zijn er geen wedstrijden. Het hele sportieve leven komt tot stilstand. Eind deze week komt de KNKV met meer informatie: https://www.knkv.nl/nieuws.

Schoolkorfbal en kamp. Het schoolkorfbaltoernooi 2020 en het kamp 2020 komen beiden te vervallen en schuiven door naar volgend jaar.

Nieuwe seizoen

Lidmaatschap. In deze periode van het jaar zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al gaande. Dat betekent onder meer dat de technische commissie bezig is met de teamindelingen. Daarvoor is belangrijk dat de commissie het goede overzicht heeft van het aantal spelende leden in het volgende seizoen. Houd er voor jezelf goed rekening mee dat als je niet meer wilt korfballen en je wilt jouw lidmaatschap opzeggen voor het nieuwe seizoen, je deze opzegging schriftelijk doet vóór 31 mei. Weet je nu al dat je niet verder gaat, wacht dan niet tot het laatste moment en laat dat dan nu al weten aan de technische commissie. Dan kunnen zij daar rekening mee houden bij de teamindeling. Download hier het opzegformulier die je naar Ton Mul kunt mailen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.https://www.exakwa.nl/images/pdf/Opzegformulier-2017.pdf

Hoofdtrainer. Voor het nieuwe seizoen gaat Exakwa op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de selectie. Het bestuur van Exakwa en de hoofdtrainer hebben, met waardering naar elkaar, uitgesproken dat zij de samenwerking niet zullen continueren. Voor zover binnen het huidige competitiejaar eventueel nog wedstrijden worden gespeeld blijft de hoofdtrainer nog wel betrokken. Binnenkort zullen wij een vacature met profielschets op de website plaatsen.

Jubileum. Ons jubileum staat gepland voor het einde van dit jaar. Vooralsnog zien wij geen aanleiding om de voorbereidingen hiervoor te staken. Wij gaan gewoon door met de voorbereidingen van alle activiteiten van ons jubileumseizoen. Maar we moeten ons wel voorbereiden op mogelijke beperkingen en aanvullende richtlijnen voor samenkomsten met grotere aantallen mensen.

 

 

 

De situatie is de afgelopen dagen in een enorme stroomversnelling geraakt. De toespraak van de minister president liegt er niet om, dit duurt nog wel even. De verspreiding van het virus stopt niet met een paar weken. Dus ook in mei mogen we verwachten der er nog maatregelen gelden. We kunnen dat nu nog niet overzien. De schoolkorfbal commissie en het bestuur hebben daarom besloten dat het schoolkorfbal toernooi op 25, 26 en 27 mei niet doorgaat. 

Binnen het bestuur en de kampcommissie zal het kamp het volgende onderwerp van gesprek zijn. We houden jullie hierover op de hoogte.

Lees hier het laatste nieuws vanuit de  KNKV https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

 

Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

Deze maatregel volgt op de additionele maatregelen, die het kabinet 12 maart afkondigde in verband met het coronavirus én diens oproep om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Met deze maatregel volgt het KNKV het advies van het kabinet en sportkoepel NOC*NSF op.
 

Begin volgende week verwacht het KNKV nadere informatie te kunnen geven over welke gevolgen deze maatregel heeft voor het verdere verloop van de zaalcompetitie en evenementen.

Exakwa neemt het advies van de KNKV over, t/m 31 maart gaan ook de trainingen en bijeenkomsten niet door.

Zaterdag 4 april is de korfballeague finale in de Ahoy. hoe gezellig zou het zijn als we er weer als vereniging naartoe gaan! Dus ga je mee?! Bij genoeg animo huren we een bus om ons naar Rotterdam te brengen. De verwachting is dat het incl. bus rond de €35.- gaat kosten. Als we nog gebruik willen maken van de Earlybird korting moeten we voor zaterdag kaartjes kopen. Ga je mee, voer dan zsm het volgende formulier in voor 28 februari!

Het programma is bekend!

Het programma ziet er als volgt uit:

13:45 uur   Verzamelen Exakwa spelers
    Voor Le Journal, dan lopen we met zijn allen naar de bibliotheek
    Kledingvoorschrift: zwart/geel
14:00 uur                Verzamelen Sportparade
    Locatie: De Promesse 4  (achterkant stadhuis/ingang bibliotheek)
     
14:30 uur                Start sportparade met Caribische brassband
     
15:00 uur               Aankomst Agora Theater (Agorabaan 12)
     
15:15 uur              Huldiging met spectaculaire optredens
     
16:45  uur            Hapje & Drankje
     
Speciaal voor de kinderen dé Kidz-dj Discoshow met muziekquiz en danswedstrijd!

En Fotobooth voor een leuk aandenken!

Teams/kinderen die later komen aangezien zij nog moeten spelen, is geen probleem! 

De volgende teams hebben zich nu opgegeven: E4, E5, E6, D6, D4 en D1. dit zijn 41 kinderen.

Heb je vragen of wil je je team nog opgeven, stel ze aan Wendy (06-40942647) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We gaan ervan uit dat de kinderen die zich hebben opgegeven voor 7 maart géén compititiewedstrijd hebben met hun huidige team. Afmelden voor de parade is geen geldige reden. Kijk hier of je een wedstrijd hebt

Veel Lelystadse sporters hebben in 2019 een bijzondere prestatie neergezet. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom organiseert Sportbedrijf Lelystad opzaterdag 7 maart 2020 een huldiging voor de Lelystadse Sportkampioenen van 2019 in het Agora Theater!

Op zaterdag 7 maart 2020 worden de kampioenen vanaf 14.00 uur verwacht in het stadhuis. Daarna lopen zij om 14.30 uur in een parade onder begeleiding van een brassband naar het Agora Theater. Het officiële programma in het theater start om 15.15 uur en eindigt rond 17.30 uur. Naast het toejuichen van al onze kampioenen zijn er spectaculaire optredens en is er na afloop tijd voor een hapje & drankje. Voor de kinderen is er de Kidz-dj Discoshow met een muziekquiz en danswedstrijd! Alle inwoners van Lelystad zijn uiteraard van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

En wij zijn uitgenodigd met onze kampioenen! Dus de kampioenen van vorig jaar 2019, dit zijn de volgende teams: A1, A2, B1, B2, C1, D1, D3, D4, D6, E1, E4, E5 en E6.

Het lijkt ons harstikke leuk om er met de E en D jeugd naartoe te gaan. Met zijn allen verzamelen en dan om 14:00 uur in de Exakwa kleuren naar het stadhuis!

 Ben jij vorig seizoen kampioen geworden én wil je mee, meld je dan aan bij Wendy: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hebben die dag uiteraard ook enthousiaste ouders en coaches nodig die de kinderen begeleiden. 

 We houden jullie op de hoogte!

  

 

 

 

Agenda
  
Bekijk onze Jaaragenda hier