Het lijkt nog ver weg, maar nog een paar wedstrijden te gaan in de zaal en dan gaan we weer naar het veld. Bodine is achter de schermen druk bezig geweest om voor een aantal teams oefenwedstrijden te organiseren.
Op onze site zie je wie wanneer en waar moet spelen!

 

Ondertussen zijn er 73 aanmeldingen binne gekomen om mee te gaan naar de korfballeague fimale!
De deelnemers krijgen z.s.m bericht over vertrektijden en het vervoer e.d.

 

Tijdwaarnemen

09.00 – 11.30                     C4

11.30     14.00                    C3

14.00 – 16.30                     D3

16.30 – einde                     A1


Wil je de tijdneming voor het hele zaal seizoen zien, klik dan 
hier.

Zaaldienst

09.00 – 13.00                     Maarten

13.00 – 16.00                     Patrick

 

16.00 – einde                     Jurrien

Exakwa is benaderd door Super COOL! om vijf trainingsavonden te verzorgen voor mensen (van 18 jaar en ouder) met een (verstandelijke) beperking.

Super COOL!  is een samenwerkingsproject tussen zorgaanbieders, sportverenigingen en vrijwilligers. De bedoeling van het project is om mensen met een (verstandelijke) beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten, om zo het sporten te stimuleren, maar ook om sociale contacten te stimuleren.

De deelnemers  sporten in een carrousel. Elke sport wordt vijf weken aangeboden door een vereniging. De vereniging biedt de sport aan op een aangepaste manier, waarbij wordt uitgegaan van de mogelijkheden van de deelnemers. Tijdens deze trainingen zijn er altijd mensen van Super COOL! Lelystad zelf aanwezig. Zij vangen de deelnemers op, zorgen dat ze weer met de taxi's naar huis komen, zijn het aanspreekpunt bij vragen en de extra handjes wanneer nodig.

Het bestuur van onze vereniging staat achter dit mooie initiatief en wil graag zijn medewerking verlenen. Voorwaarde is natuurlijk dat er genoeg vrijwilligers gevonden kunnen worden om 5 x een uur training te verzorgen. Vind je het leuk om je medewerking te verlenen aan 5x een uurtje aangepast sporten, of wil je eerst nog meer informatie, zoek dan contact met Tiny of Lydianne.


  

Zoals jullie weten zijn de plannen voor het kunstgras vorig jaar voor de zomer ingediend bij de gemeente. Daarmee heeft de gemeente onze aanvraag in het sportbeleid toegevoegd als nieuwe investering. Afgelopen dinsdag zijn we met een groot Exakwa gezelschap (Arthur, Henk, Kees, Wiggert, Lydianne, Ron, Margaret en Marion) naar de raadzaal gegaan voor een beeldvormende sessie met de raad en het college waarbij het sportbeleid werd besproken. Henk, als vertegenwoordiger van Exakwa, heeft het woord genomen en aan de raad uitgelegd wat de noodzaak is voor de aanleg van kunstgras. De boodschap is goed overgekomen. Centraal in het overleg stond of de gemeente gaat continueren of investeren in sport. Voor Exakwa is het investeren in kunstgras noodzakelijk.

Uitkomst van deze raadsvergadering is dat er een nieuwe beeldvormende sessie wordt gepland omdat de raad niet volledig is geïnformeerd door het college en niet de investeringsbehoefte van de sportverenigingen van Lelystad kent. Wij hebben opnieuw de stukken verstuurd.

Na de sessie hebben we langdurig gesproken met de wethouder van sport, Elly van Wageningen. Het was een goed en prettig gesprek. Ze willen heel graag investeren in sport alleen het college moet bezuinigen omdat ze vorig jaar een budget overschrijding hadden.

Wordt vervolgd….

Nog een maand en dan is het zover, de korfbal League finale 2019. Zaterdag 13 april gaat Exakwa natuurlijk ook weer richting Amsterdam! Vrijdag 8 maart gaan we de kaarten gaan bestellen. Deze zijn rond de 35€ (1e ring) 

Lijkt het je leuk om mee te gaan ? Stuur dan gelijk  een mail of een appje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-11242345

Geef hierin aan om hoeveel kaarten het gaat en voor wie.

Ook zullen wij kijken of we dit jaar weer met de bus ernaar toe kunnen. De kosten hiervoor zullen, op 110 mensen, rond de €10.-  uitkomen. Wil je mee met de bus? Geef dit dan ook meteen even aan! 

Dit kan dus vóór vrijdag 8 maart! 

 

Kijk voor meer informatie op:de KNKV site

Een feestje met o.a. disco, karaoke, Just dance en spel in de Exakwa kantine voor de F t/m de A jeugd. Van 19.00 uur tot ongeveer 23.30 uur. De kinderen van F t/m E kunnen uiterlijk 21.00 uur opgehaald worden. De D jeugd uiterlijk 21.30 uur. Kom jij ook? We zien jullie graag!

De Jeugdcommissie

A.s zaterdag speelt onze C1 een belangrijke wedstrijd. Op dit moment staat het team van Jorn en Quinten op de 1ste plaats. Zij moeten zaterdag om 12.00 uur tegen Dindoa uit spelen, die op de 2de plaats staan. Waarom is deze wedstrijd nu zo belangrijk? Dindoa staat 2de , dus als ze hiervan winnen staan ze 4 punten boven de 2de plek en zullen zij  Nederlands kampioenschappen gaan spelen op 6 april in Hoogeveen. Doe dus allemaal je geel/zwarte kleren aan en neem je toeters mee naar Ermelo om de C1 aan te moedigen!

De projectgroep kunstgras blijft achter de schermen actief. Vorig jaar hebben zij een brief naar de gemeente gestuurd die zij graag met alle leden willen delen.
Lees hem op de site. Naast de brief is er ook een behoefte analyse veldaccommodatie en aanpassing parkeergelegenheid gestuurd.
Een copy zullen we in de kantine neerleggen zodat jullie deze kunnen inzien.

Na ons oproepje in de nieuwsbrief van vorige week hebben we al drie nieuwe aanmeldingen!
Marika Olthof is al officieel lid geworden en de korfbalvaders Marco Muizelaar van Yara uit de C4 en Alex Kabel van Charlotte uit de F2 en Siebel, Kangoeroes  hebben meegetraind.

Hartstikke leuk!

Wil je ook een keer meetrainen, of kijken of het iets voor jou is, kom dan vrijdagavond van 20.00 to 21.00 uur naar trainingszaal de Horst! De recreanten zullen je met open armen verwelkomen!

Agenda
  
 
Zaterdag 6 april
 
Zaterdag 11 april
 
Zaterdag 13 april
 
Zaterdag 13 april
Korfballeague
 
20, 21 en 22 mei
Schoolkorfbaltoernooi 

Woensdag 29 mei t/m zaterdag 1 juni
Exakwa Jeugdkamp