Op zondag 23 juni 2019 organiseert Exakwa weer het jaarlijkse familietoernooi. Na een aantal op zaterdag zal het toernooi dit jaar weer op zondag gehouden worden.

Wat is het familietoernooi?

Dit is een toernooi wat elk jaar aan het einde van het seizoen, puur voor de gezelligheid en het plezier wordt gehouden. Iedereen kan voor dit toernooi zelf een team samenstellen, waarbij het het leukst is als je dit doet met familieleden. Is je familie niet zo groot, of willen ze niet korfballen, dan kun je natuurlijk samen met een andere familie inschrijven. Heb je dan nog niet voldoende voor een (ruim) team, dan kun je je team aanvullen met vrienden of buren. Het inschrijfgeld is 25 Euro per team.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een team moet bestaat uit minimaal 8 spelers, waarbij het aan te raden is om meer spelers te hebben zodat er door gewisseld kan worden. Spelers kunnen zijn: korfballers, ex-korfballers, niet-korfballers, jong, oud, fit, iets minder fit, groot, klein, enz. …Wel is het de bedoeling dat er minimaal 4 heren en 4 dames in een team zitten.
Sinds vorig jaar hanteren we de regel dat er bij de wedstrijden minimaal 4 “volwassenen” in het veld moeten staan.
Wedstrijden worden gespeeld volgens de korfbalregels vanaf de C-jeugd, dus er wordt gewisseld om de 2 doelpunten en gespeeld op hoge (3,5 meter) palen.
De duur van een wedstrijd zal waarschijnlijk 2x 10 minuten zijn.
Wedstrijden worden gefloten door mensen van de deelnemende teams. Deze scheidsrechter moet minimaal 16 jaar oud zijn en moet de korfbalregels “kennen”.

Van hoe laat tot hoe laat is het toernooi?

Dit hangt (evenals het aantal wedstrijden) af van het aantal aanmeldingen. Op basis daarvan wordt er een schema opgesteld dat begint in een poulefase. Aan het eind worden er finale wedstrijden gespeeld om wel een winnaar van het toernooi te hebben.

Hoe en waar geef je je op?

Geef je team liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk 8 juni op. Vul het bijgaande formulier zo compleet mogelijk in en mail dit naar:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te winnen prijzen

Buiten een prijs voor de nummers 1 en 2 van het toernooi is er dit jaar nog een prijs. Evenals vorig jaar is er een prijs voor het team met de mooiste/leukste outfit.
Ook is er een sportiviteitsprijs te winnen.

Lijkt het je leuk om (weer) met een team mee te doen? Regel een team en schrijf je zo snel mogelijk in…… 

 

Klik hier voor het inschrijfformulier

Agenda
  
Bekijk onze Jaaragenda hier